top of page

RIHITO WANTS TO HELP WHEN THE NEXT EARTHQUAKE OCURES

ぼくが助けに行くよ!

東日本大震災から7年。

あの時、友人山内まゆさんのお腹にいた理仁くんことリッピー。

6月で7歳になります。

数年前から習い始めた空手。生まれ持った素質と共に、彼の所属する新極真会の素晴らしい思想から、しっかりと心も育っているようです。

まゆちゃんが去年の3月11日に東日本大震災の話をしました。まだ、すべてを理解できなくても少しずつわかって行ってくれたらいいな、と思ったそうです。

ママの話を聞いて、大変な思いをした方々がたくさんいたと知った彼は、道着を持って助けに行かなきゃ!と言って駆け出して行きそうになったのです。

そのエピソードを、Lambertが記事にしてくれました。

ありがとう!

................................................................................................................................................

RIHITO WANTS TO HELP WHEN THE NEXT EARTHQUAKE OCURES

March 2011 an earthquake with an estimated power of 9.0 strikes Japan from the Pacific. The following tsunami is of such a force that seven years make almost no difference. japan and other countries are working on a defensive line to be better prepared when the next one strikes.

228.863 people living away from their homes in 2015, now being 75.206. 15.895 death, 6.156 injured and 2,539 still missing. There is little hope the missing persons are alive after the tsunami. Other involved countries are struggling with the same traumatic experience. Difference being that Japan, having a different culture is capable of working on a future earthquake or tsunami in a more structured way.

2011 also being the year that Mayu Yamauchi gave birth to Rihito. Since one year the now 6 year old Rihito knows what an earthquake and tsunami are meaning. He is working as hard as he can to become strong. "I want to be strong, so I can help when it happens again." He seems to be doing more then fine.

Lambert Rinkens

.................................................................................................................................................

RIHITO WIL DE MENSEN BIJ VOLGENDE AARDBEVING HELPEN

Maart 2011, een aardbeving met een geschatte kracht van 9.0 voltrekt zich in de Pacifische Oceaan. De daar op volgende Tsunami is dermate groot dat 7 jaar later de gevolgen nog tastbaar zijn. Japan en andere landen werken aan de beveiliging en bewustwording van de bevolking om beter voorbereid te zijn bij een volgende tsunami of aardbeving.

228. 863 mensen die nog steeds niet op hun oude adres woonden in 2015, nu zijn dat er nog 75.206. 15.895 doden, 6.156 gewonden en 2.539 mensen nog steeds vermist. Voor de vermisten geldt een vrij hoge waarschijnlijkheid dat ook zij overleden zijn tijdens de tsunami. Andere betroffen worstelen met hetzelfde trauma. Een van de verschillen is echter dat Japan, door zijn andere cultuur veel planmatiger te werk gaat en kan gaan.

2011 is tevens het jaar dat Mayu Yamauchi het leven schonk aan Rihito. Sinds een jaar traint hij zo hard mogelijk. Aanleiding was de bewustwording wat een tsunami eigenlijk inhoud. Op de dag dat hij dat besefte nam hij het besluit om sterk te willen worden. "Ik wil sterk zijn om anderen te helpen." Hij lijkt aardig op weg te zijn.

Recent Posts
Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Instagramの社会のアイコン
  • logo bs.png
bottom of page